Päivän rahasana: Mitä eroa on varallisuudella ja vastuulla?

Varallisuus on jotakin sellaista, josta sinä saat rahaa. Varallisuus siis tuo sinulle rahaa esim. joka ikinen kuukausi. Vastuu taas on sellaista, joka vie sinulta rahaa. Se on siis jotakin sellaista, johon sinä käytät omaa rahaasi. Monet ihmiset sekoittavat varallisuuden ja vastuun, joten lue lisää jos haluat tietää tarkemmin mikä on varallisuutta ja mikä on vastuu.

Jotkut saattavat pettyä kun kuulevat varallisuuden ja vastuun eron. Monesti ajatellaan, että oma auto tai asunto on varallisuutta, mutta valitettavasti näin ei ole. Aiemmin luit, että varallisuus on jotakin sellaista joka tuo sinulle rahaa. Tämän takia myöskään omaa asuntoa tai autoa ei lasketa varallisuudeksi, koska harvemmin oma auto tai oma asunto tuo itselleen sitä rahaa. Omasta asunnosta syntyy kuluja ja niin syntyy myös auton pitämisestä. Oma asunto ja oma auto ovat siis vastuita.

Varallisuutta on esimerkiksi sijoitusasunto. Sijoitusasunto tuo sinulle rahaa, koska vuokralainen maksaa kulut. Varallisuuden nyrkkisääntö on se, että varallisuudeksi voit laskea sellaiset asiat jotka tuovat sinulle rahaa ja kasvattavat omaisuuttasi. Vastuiksi taas lasketaan sellaiset asiat, joihin sinä joudut laittamaan omaa rahaa. Lisäesimerkkejä vastuista on esim. merkkilaukut ja muut luksustuotteet. Vauraat ihmiset keskittyvät nimenomaan varallisuuden kasvattamiseen. Jos vauras ihminen haluaa ostaa itselleen jonkun luksustuotteen, ostaa hän ensin yleensä varallisuutta itselleen, ja niillä tuloilla jotka hän saa omistamastaan varallisuudesta, hän voi ostaa itselleen luksusta tai luksustuotteita.

Seuraa myös Bisnesnainen Facebook-sivuja! Facebook-sivuilla jaan tietoa, järjestän kilpailuja ja kerron ajankohtaisista asioista.