Päivän rahasana: Arvopaperit

Arvopaperit on yksi neljästä omaisuuslajista (neljä omaisuuslajia ovat: asunnot, arvopaperit, hyödykkeet ja liiketoiminta). Arvopapereilla viitataan mm. osakkeisiin, rahastoihin, johdannaisiin ja joukkovelkakirjoihin. Myös asunto-osakeyhtiön huoneiston hallintaan oikeuttava osakekirja on arvopaperi, vaikkakin asuntosijoittaminen itsessään on erillinen omaisuuslaji.

Lue mitä hyötyjä arvopaperisijoittamisessa on:

 

Osakeindeksi
S&P 500 indeksi, josta voidaan nähdä, että tällä hetkellä mennään todella korkealla – toisin sanoen, Yhdysvaltain 500 suurinta yritystä ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Uskotko, että kasvu vielä jatkuu?

Arvopaperit on omaisuuslaji, johon on helppo päästä mukaan. Voit laittaa rahastoihin ja osakkeisiin muutamia kymppejä kuukaudessa ja sijoitustaipaleesi on alkanut. Tarvittaessa saat myös myytyä rahastoja ja osakkeita nopeasti – vertaa esimerkiksi asuntosijoittamiseen, jossa asunnon myyminen kestää yleensä pidempään. Jos päätät aloittaa sijoittamaan osakkeisiin tai rahastoihin, niin silloin sinun luonnollisesti kannattaa ensin opiskella sitä. On hyvä tuntea se ala, johon sijoittaa ja olla perehtynyt siihen. Monesti suositellaan sijoittamaan myös sellaiseen alaan joka itseään kiinnostaa ja jota jaksaa seurata tiiviisti.