Päivän rahasana: Rahauskomus

Meillä jokaisella on erilaisia rahaan liittyviä uskomuksia – halusimme niin tai emme. Rahauskomukset ovat pitkälti lapsuudessa opittuja mutta myös meidän ympäristö ja kulttuuri vaikuttavat siihen mitä opimme. Mitä rahauskomukset sitten ovat? Rahauskomukset ovat esimerkiksi erilaisia sanontoja joita olemme kuulleet rahasta ja rahauskomuksia meille muodostuu siitä,  miten olemme nähnyt rahaa käytettävän. Kaikilla kulttuureilla on yleensä omia rahauskomuksia jotka vaikuttavat meihin. Suomessa vahvoja rahaan liittyviä uskomuksia ovat esimerkiksi seuraavanlaiset:

  • Rahasta ei saa puhua eli raha on tabu
  • Raha ei kasva puussa on vahva sanonta joka elää meissä monissa
  • Raha on pahasta
  • Raha tai rakkaus, eli jompikumpi täytyisi valita

Tässä on esimerkkejä uskomuksista, jotka rajoittavat mieltämme ja jotka on hyvä tiedostaa jotta omia rahauskomuksia voi muuttaa.

Lue lisää siitä, miten voit päästä eroon omista rahauskomuksista jotka haittaavat sinua:

Sijoittaminen

 

Vaurastumisen yksi ”salaisuuksista” piilee rahauskomuksissa. Mitä enemmän negatiivista ajattelua meillä itsellämme on rahasta, sen vaikeampi on vaurastua. Jos haluaa vaurastua, on saatava tilalle hyviä uskomuksia rahasta. Valitettavasti jokainen meistä on oppinut erittäin paljon huonoja rahauskomuksia, emmekä ole edes tietoisia niistä. Miten sitten tulla tietoiseksi omista rahaan liittyvistä uskomuksista? Mieti sitä mitä olet kuullut rahasta jo lapsuudessa. Miten teillä kotona käytettiin rahaa? Mieti arjessa miten toimit rahan kanssa?

Esitä itsellesi kysymyksiä kuten: miksi toimin rahan kanssa näin? Mistä tämän on tullut? Milloin tämä on alkanut? Palveleeko tämä tapa minua jollakin tavalla? Mitä olen oppinut siitä, että olen käyttänyt rahaa tällä tavalla?

Kirjoita ylös nämä kysymykset ja vastaa niihin.

Miksi on tärkeä kirjoittaa? Sen takia, että alitajunta alkaa prosessoimaan asioita ihan eri tavalla kun kirjoitat kysymykset ylös. Saat myös vastaukset helpommin alitajunnasta kirjoittamalla kysymykset paperille ja myös vastaamalla kysymyksiin kirjoittaen. Haluamme saada vastaukset alitajunnalta, sillä vain muuttamalla alitajuntaamme voimme oikeasti muuttaa taloudellista tilannettamme.