Päivän rahasana: Mikä on arvopaperi?

Arvopaperit ovat yksi neljästä omaisuuslajista (neljä omaisuuslajia ovat: asunnot, arvopaperit, hyödykkeet ja liiketoiminta). Arvopapereilla viitataan mm. osakkeisiin, rahastoihin, johdannaisiin ja joukkovelkakirjoihin. Myös asunto-osakeyhtiön huoneiston hallintaan oikeuttava osakekirja on arvopaperi, vaikkakin asuntosijoittaminen on erillinen omaisuuslaji. Lue lisää arvopaperisijoittamisen hyödyistä ja haitoista.

Arvopaperit on omaisuuslaji johon on helppo päästä mukaan. Rahastoihin ja osakkeisiin voit laittaa muutamia kymppejä kuukaudessa ja sijoitustaipaleesi on alkanut. Esimerkiksi juuri rahastot ja osakkeet saat myös myytyä nopeasti – vertaa asuntosijoittamiseen jossa asunnon myyminen kestää yleensä pidempään. 

Jos päätät aloittaa sijoittamaan osakkeisiin tai rahastoihin, niin silloin sinun luonnollisesti kannattaa opiskella osake-tai rahastosijoittamista ensin. On hyvä tuntea se ala johon sijoittaa ja olla perehtynyt siihen alaan. Monesti suositellaan sijoittamaan myös sellaiseen alaan joka itseään kiinnostaa ja jota jaksaa seurata tiivisti.