Kuka-tahansa-voi-vaurastua

Millä strategialla olen vaurastunut?

Tässä kirjoituksessa kerron, miten sekä minä että mieheni olemme onnistuneet vaurastumaan ja annan myös vinkkejä siihen, miten sinäkin voit vaurastua! Rakennamme mieheni kanssa vaurautta sekä yksilöinä että yhdessä. Minulle on naisena tärkeää, että en elä mieheni varassa, joten mieheni ei ole vaikuttanut omaan varallisuustilanteeseeni – samanlaisesta nollapisteestä aloitimme molemmat; ilman perintöä, ilman rahaa.. Kaikki on tehty omalla työllä.

Kun henkilö haluaa vaurastua, on siihen yksi ainoa vaihtoehto. Sinänsä siis helppo valinta, koska vaihtoehtoja ei tavallaan ole montaa.

On siis aloitettava sijoittaminen jollakin tapaa, jos haluaa vaurastua. Haastavampaa on sitten se, että mihin sitä sijoittaisi ja mistä saa ylipäätään rahan sijoittamiseen. Käyn näitä asioita läpi just nyt, tässä artikkelissa.

Ensiksi on kuitenkin pohjustettava sitä, mihin me oikein voidaan sijoittaa?

On olemassa neljä eri omaisuuslajia, jotka voivat vaurastuttaa ihmisiä. Nämä omaisuuslajit ovat; asuntosijoittaminen, osake -ja rahastosijoittaminen, hyödykkeet (kuten arvometallit) sekä oma liiketoiminta. Yrittäjäkin voi siis vaurastua, mutta raha on huono vaurastumisen mittari, raha kun menettää arvoaan koko ajan! Jokaisen, myös yrittäjän, olisi siis TEHTÄVÄ sillä rahalla jotain, että vaurastuminen on todellista.

Jos haluat lukea lisää siitä, miten raha menettää arvoaan, lue artikkeli tästä.

Eli alku oli yksinkertainen; johonkin on sijoitettava ja tämän jälkeen moni meneekin jo sekaisin: mihin sijoittaisin, miten sijoittaisin, ai minäkö sijoittaisin, millä ihmeen rahalla minä muka sijoittaisin, en osaa, en voi, en pysty, en ehdi, ei kiinnosta… Lista erilaisista argumenteista, minkä takia ei voisi sijoittaa, on toooooodella pitkä. Luultavasti paljon pidempi kuin se lista, miksi VOISI aloittaa sijoittamisen ja sitä myötä vaurastumisen.

Uskon siihen, että jokainen meistä voi vaurastua. Olen siitä elävä esimerkki. Jokainen meistä käyttää rahaa, joten jokaisella meistä on oikeus tietää raha-asioista ja siitä, miten rahan voisi laittaa tekemään töitä itselleen. Ketään ei voi kieltää puhumasta tästä asiasta, eikä ketään voi kieltää vaurastumasta. On HYVIN, HYVIN vanhanaikaista ajattelua se, että vain jotkut ihmiset voisivat vaurastua. Nyt eletään ihan erilaista aikaa kuin ennen. Maailma on muuttunut ja hyvä niin, oli jo aikakin.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Lähdössä reissuun jonnekin..Olisikohan ollut Saksa tällä kertaa.

Jos siis kuulut niihin ihmisiin, jotka ovat valmiita luopumaan siitä ajatuksesta, että vaurastuminen on vain tiettyä ihmisiä varten, niin hienoa! Silloin olen kanssasi samalla aaltopituudella 🙂

Sekä minun että mieheni taustat ovat aika tavallisen tylsät. Olemme tavallisia ihmisiä, joilla oli unelmia. Meillä oli unelmia jo ennen kuin tapasimme ja yrittäjyys oli yksi asia, joka yhdisti meitä ja joka mm. herätti kiinnostuksen toista kohtaan. Olihan niitä muitakin asioita, mutta tässäpä yksi.

Olemme kummatkin tehneet paljon töitä ja olemme ymmärtäneet sen, että me tosiaan voimme omilla valinnoillamme vaikuttaa siihen, vaurastummeko vaiko emme.

Valinnat itsessään ovat yksinkertaisia, mutta yleensä meidän tunteemme tulevat väliin ja estävät meitä tekemästä sellaisia valintoja, jotka olisivat pitkällä aikavälillä taloudellisesti kannattavia meille. Olemme mieheni kanssa onnistuneet tekemään näitä talouden kannalta kriittisiä päätöksiä, kuten sen, että olemme lykänneet nautintoa, jotta saisimme isomman voiton myöhemmin.

Mitä nautinnon lykkääminen tarkoittaa vaurastumisessa?

On olemassa 3 erilaista tapaa käyttää rahaa. On vauras tapa käyttää rahaa, on keskiluokkainen tapa käyttää rahaa ja on köyhä tapa käyttää rahaa. Pelkästään jo, kun kirjoitin nämä, niin lyön vetoa, että jollakin lukijalla nousee nyt hirveästi tunteita pintaan ja saatoin saada jonkun suuttumaan. Vain kirjoittamalla nämä asiat. Ehkä haluat kuitenkin lukea pidemmälle, koska saatat haluta muutosta myös omaan elämääsi. Nyt on tärkeä ymmärtää, että esimerkkien kautta on helpompi kertoa näistä asioista ja puhun ainoastaan eri tavoista käyttää rahaa. Minulle jokainen ihminen on yhtä arvokas! Oli sitten rutiköyhä tai upporikas, yhtä kaikki!

Olin itse ennen se ihminen, joka käytti rahaa ”köyhän mallin mukaan”. Toisin sanoen, kaikki raha meni mikä tuli. Mitään ei oikein jäänyt säästöön enkä todellakaan sijoittanut silloin aiemmin – olen siis ollut sijoittaja nyt noin 8 vuoden ajan.

Se, että sanoo ääneen sanan köyhä, ei tarkoita sitä, että sanoo näin: köyhä on huonompi ihminen kuin muut. Monien MIELI kuitenkin tässä vaiheessa jo ajattelee, että ”apua, se puhuu köyhistä ja ajattelee, että köyhä ihminen on huono”.

EI. En missään nimessä sanonut näin äsken. Sanoin, että on kolme erilaista tapaa käyttää rahaa. Puhun eri tavoista käyttää rahaa, en puhu siitä, kuka on hyvä ihminen tai muuta vastaavaa. En ole ihmissuhdevalmentaja, olen talousvalmentaja. Ihmissuhdevalmentaja tai muu voi ottaa kantaa muihin asioihin, minä otan kantaa talousasioihin.

Ja totta tosiaan, olin siis aiemmin itse rahankäyttäjänä se ns. köyhällä mindsetillä varustettu ihminen. Ja se johtui puhtaasti siitä, etten TIENNYT miten rahaa olisi kuulunut käyttää.

Rikkaat ja rahattomat tv-ohjelman kuvauksissa. Kuvassa kuvaaja Mika Heittola, ohjaaja Piia Hirvensalo, mieheni Ville sekä minä.

Jos sinä käytät rahaa tällä tavoin kuten minäkin ennen, niin ei se haittaa mitään. Tiedä, ettet ole huonompi ihminen tai MILLÄÄN TAVALLA vähempiarvoinen. Kyse on luultavasti sinunkin kohdallasi siitä, ettei kukaan ole opettanut sinulle rahankäyttöä. Ja se on tosi ok. Jos haluat, voimme muuttaa sen nyt.

Seuraava tapa käyttää rahaa on ns. keskiluokkainen tapa käyttää rahaa. Tämä TAPA käyttää rahaa on sellainen, että ostetaan yleensä paljon materiaa. Ehkä on autoa, venettä, kesämökkiä ja muuta KIVAA! Kivoja asioita, joissa ei myöskään ole mitään vikaa missään nimessä.

Itseasiassa, rakastan itsekin esimerkiksi mökkeilyä, vaikka mulla ei omaa mökkiä olekaan.

Se, mikä tässä kannattaa opetuksen takia huomioida on, että oma mökki, vene tai vaikkapa käsilaukku ei kuitenkaan TUOTA RAHAA. Ja vaurastua kun haluaa, niin me tarvitaan sellaisia asioita, jotka tuottavat rahaa. Emme siis halua panostaa liikaa sellaisiin asioihin, jotka vievät meiltä rahaa, koska se yleensä köyhdyttää ihmistä. Tarvitsemme nämä rahat sijoittamiseen mieluummin. Mökki, vene ja muut vastaavat asiat ovat kuitenkin sellaisia asioista, jotka vielä ostohetken jälkeenkin vaativat rahaa joka kuukausi tai vuosi eli näitä ostoja on siis ylläpidettävä ja ylläpitoon kuuluu rahaa.

Kolmas tapa käyttää rahaa on vauras tapa käyttää rahaa. Vauras ihminen ostaa asioita, jotka tuottavat hänelle rahaa joka kuukausi (tai vuosi). Vauraan ihmisen mindsettiin kuuluu se, että lykätään nautintoa, eli ostetaan ne kivat asiat myöhemmin sen jälkeen, kun ollaan ensin kasvatettu varallisuutta. Ja itseasiassa, se kerrytetty varallisuus on se, millä ne kivat asiat sitten ostetaan. Tulee siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Tämä on myös se strategia, jolla sekä minä että mieheni, niin yksilöinä kuin yhdessä, olemme onnistuneet vaurastumaan. Olemme laittaneet ison osan rahoistamme sijoituksiin ja ylipäätään sijoitusvalmennuksiin, että opimme nämä tärkeät asiat ja jotta voisimme elää vapaasti ilman, että raha on huolenaiheena elämässämme.

Olemme kummatkin olleet yrittäjiä useita vuosia ja olemme kummatkin myyneet omia yritystoimintojamme eteenpäin (Huomaa myös, että olemme myös tehneet täysin epäonnistuneen yrityksen, jonka jälkeen olin burnoutissa, eli ruusuilla tanssimista tämä ei ole ollut.).

Se, että olemme kuitenkin molemmat onnistuneet myymään omia yritystoimintojamme eteenpäin, on auttanut siinä, että olemme saaneet enemmän rahaa erilaisiin sijoituksiin. Eli eihän siitä missään nimessä haittaa ole ollut, mutta kaikki on ollut kovan työn takana.

Koska olemme vielä aika nuoria, meillä ei myöskään ole kovin kiire mihinkään. Haluamme jatkaa panostamista oman varallisuuden kasvattamiseen sen sijaan, että keskittyisimme siihen, että näytämme ulospäin siltä, että meillä olisi paljon rahaa. Ja onhan meilläkin vielä tavoitteita saavuttamatta, onneksi!

Raha ja rakkaus ovat molemmat tärkeitä asioita. Meidän ei tarvitse valita jompaa kumpaa, vaan voimme saada molemmat!

Tämä on yksi syy siihen, miksi emme vieläkään aja millään hienolla autolla ja olemme tarkkoja ostoksissamme. Tuskin tulemme koskaan tuhlaamaan rahojamme miten sattuu, sillä raha on asia, jota mielestäni tulee kunnioittaa. Mitään ei pidetä itsestäänselvyytenä. Uuden auton olemme päättäneet ostaa sitten, kun tuo vanha hajoaa tai kun siinä alkaa olla liikaa korjattavaa tms. Tai jos saamme perheenlisäystä. Siihen asti emme halua seisottaa rahojamme autossa, joka seisoo meidän käytössämme suurimmaksi osaksi pihassa.

Moni on varmasti kuullut sen, että Ikean perustaja Ivar Kamprad ajaa vieläkin vanhalla Volvolla ja käy kirppareilla ostoksilla. Niin, voin hyvin ymmärtää tämän, sillä raha ei ole se matkan tarkoitus. Matkan tarkoitus minulle on mm. se, että saan tehdä sellaista työtä, mitä tykkään tehdä. Ja voin tehdä niitä asioita, mitä haluan tehdä. Kun ihminen kasvaa, raha seuraa perässä. Raha on siis palkinto siitä, että on kasvanut ja oppinut ja tehnyt asioita, johon uskoo.

Se, mihin taas tykkään käyttää rahaa, on matkustelu, koska se tuo minulle suunnattomasti iloa!
En saa iloa niinkään materiasta, vaan enemmänkin elämyksistä. On kiva, että on koti, jossa viihtyy.
Mutta kaikista eniten saan iloa todella tavallisista asioista, mistä kuka tahansa muukin.

Elämän taika löytyy mielestäni niistä elämän pienistä iloista. Kun keskittyy löytämään onnen ja kun keskittyy löytämään ne asiat, niin työelämässä kuin muussa elämässä, jotka tuovat itselleen iloa ja onnea, silloin raha varmasti seuraa perässä. Raha on sivutuote, se kannattaa muistaa.

Oma varallisuuteni kasvaa joka vuosi tällä systeemillä; lykkään nautintoa, minun ei tarvitse saada kaikkea heti, sillä mieluummin ostan itselleni asioita, jotka tuottavat minulle rahaa ja laitan nämä rahat taas uudelleen sellaisiin ostoihin, jotka tuovat minulle rahaa. Tästä siis syntyy positiivinen kehä, joka jatkaa rahan tuottamista. Kuka tahansa pystyy tähän. Se, että tämä olisi loppupeleissä mitenkään erityisen vaikeaa ei pidä paikkaansa, sillä vaurastumisen askeleet ovat yksinkertaiset.

Jos haluat aloittaa vaurastumisen matkan, niin tule mukaan edulliseen Rahatreeniin, jonka on käynyt jo yli 2000 suomalaista! Lisätietoja saat tästä painamalla.

28

Jaa postaus

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Lataa ilmaiseksi Vaurastumisen hypnoosi!​