Kinanen-Sanna-ja-Ville (1)

SENSUURI ISKI – TÄTÄ ET NÄHNYT SARJASSA

Yksi Rikkaat ja rahattomat -tv-sarjan koskettavin hetki oli meillä se, kun tapasimme vaihtoperheemme. Istuimme toista tuntia puhumassa heidän kanssaan elämästä, erilaisista tavoitteista, tietysti ylipäätään siitä, miten vaihtoviikko oli mennyt… Kaikkea en edes muista kunnolla. Lopuksi annoin Rahakortit perheelle. Tuotantoyhtiö ei jostain syystä halunnut ottaa sarjaan mukaan kohtausta, jonka seurauksena kaikki itkimme lopussa. Koko tuotantoyhtiökin sanoi, että nyt ei draamaa puuttunut! Lue tästä kirjoituksesta, mikä hetki oli jätetty täysin pois itse ohjelmasta.

Kuten aiemmassa kirjoituksessani kirjoitin, on sanomattakin selvää, että 45 minuutin ohjelmassa näkyy vain murto-osa siitä, mitä viikon aikana kuvasimme Rikkaat ja rahattomat -sarjaan.
Kaksi perhettä ja molemmilla useiden päivien materiaalia kuvattuina. Siksi kirjoitan blogissani nyt siitä, mitä et nähnyt meidän jaksossamme!

Meidän jaksossamme kuullaan se, että sekä minä, että mieheni ”valitamme” siitä, että vaihtoperheen asunto on todella kylmä. Meidän vaihtoperheemme Jutta ja Ville myös sanoivat samaa, kun tapasimme ja kysyimme tästä. He olivat tästä yrittäneet sanoa taloyhtiölle, ilman tuloksia.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Kuvaukset venyivät välillä iltaan asti. Oli mukava päästä näkemään ja kokemaan, miten telkkaria oikeasti tehdään.

Yksi hauska sattuma viikon aikana oli se, että yksi aamu mieheni Ville näki huoltoauton taloyhtiön pihassa ja hän päätti lähteä kysymään huoltomiestä paikalle, katsomaan pattereita ja ilmaamaan niitä, me kun ei löydetty sitä “ilmausavainta.” Huoltoauto kerkesi lähteä pihasta hiljalleen ajamaan, joten Ville lähti juoksujalkaa – ja tietysti kameramies Mika perässä.

Huoltomies tosiaan kävi asunnossa ja tämäkin kuvattiin, mutta se jäi pois jaksosta. Hän totesi, että asunnon pattereita pitää katsoa tarkemmin.

Kun kävimme kaupassa, niin todella laskimme pennin tarkasti kaikki ostokset laskimella. Tätä ei kukaan muu perhe ole tainnut tehdä koko tämän sarjan aikana. Meillä oli kuitenkin tiukka budjetti, joten koimme, että on paljon helpompaa vaan laskea kaikki, jotta voi ylipäätään pysyä budjetissa.

Me emme käyttäneet autoa vaihtoviikon aikana ollenkaan, vaikka vaihtoperheellämme olisi sellainen kyllä ollut. Päätimme, että emme halua laittaa rahaa bensaan, joten tämän takia jätimme auton tavallaan pois. Me uskomme mieheni Villen kanssa, että rahaa voidaan ”tehdä” luovuudella.


Eli rahaa ei tarvitse rahan tekemiseen. Tämän takia päädyimme sellaiseen ratkaisuun, että kävimme itseasiassa pyytämässä auton koeajoon 😀 Tällä tavoin pääsimme käymään kaupassa ja teimme pienen rundin Hämeenlinnan keskustassa samalla. Samalla kävimme myös antikvariaatissa ostamassa kirjan opiskelua varten ja tämähän meni siis meidän opiskelukassastamme, jonka olimme budjetoineet.

Vaikka emme tehneet rahaa sillä, että pyysimme autoa koeajoon, niin idea on kuitenkin siinä, että yritimme olla luovia siinä, että miten sitä rahaa oikein voi säästää. Ei tämmöinen auton koeajoon ottaminen välttämättä toimisi arjessa, eikä ole varmasti tarkoituskaan. Mutta toivon, että saat tästä ideasta kiinni:


vaurastuminen on ennen kaikkea sitä, että pyrkii miettimään erilaisia vaihtoehtoja, eikä aina mene niiden samojen ajatusmallien mukaan, eli ei niin, että ”näin on aina tehty ja sen takia tehdään edelleenkin”. Kannattaa siis aina pyrkiä ajattelemaan sen kuuluisan laatikon ulkopuolelta.

Herkin hetki löytyy lopusta

Oli todella arvokasta päästä vaihtamaan ajatuksia Jutan ja Villen kanssa, kun viimeisenä kuvauspäivänä pääsimme heidät vihdoin tapaamaan. Puhuimme paljon rahasta, unelmista, meidän työstä… Meille oli käynyt selväksi meidän vaihtoviikon aikana, että Jutta ja Ville pitävät matkustamisesta aivan kuten mekin.

Tämän takia päätimme kuvausten aikana, että haluamme yllättää vaihtoperheemme, joka kuitenkin elää pienemmällä budjetilla kuin me. Ostimme heille 500 euron matkalahjakortin ja annoimme sen heille, kun tapasimme. Tämä kohta jäi pois kuvauksista, mutta se ei meitä millään tavalla haitannut. Jäin vaan itsekin miettimään, että ehkä muutkin ”Rikkaat” perheet ovat antaneet jotain lahjoja vaihtoperheille, mutta sitä ei vaan olla näytetty telkkarissa? Toivo Sukarin jaksossa vaihtoperheessä vaikutti olevan sänky, joka alkoi olla vanha. Mietin siinä oikein, että ehkä Toivo Maskun perustajana voisi lahjoittaa heidän vaihtoperheelleen sängyn, mutta sitä emme nyt voi tietää.

Tämän takia haluan tuoda esiin, että ainakin meille oli tärkeää auttaa vaihtoperhettämme jollakin tavoin ja halusimme ilahduttaa heitä tällä matkalahjakortilla.

Sarjassa mukana oleminen oli todella ainutlaatuinen kokemus sekä seikkailu ja jos pitäisi lähteä mukaan uudestaan, niin lähtisin! Mielestäni meille syntyi hieno side vaihtoperheemme kanssa, jota kukaan muu ei jaa eikä tiedä, ellei ole tämmöisiä ”vaihtareita” tehnyt. Kiitokset koko kuvaustiimille, tuotantoyhtiölle, Neloselle ja kaikille, jotka olivat mukana tässä jollakin tapaa. Ja tietysti myös kiitokset vaihtoperheellemme 🙂

Lue seuraavaksi: Mitä oikeasti söimme vaihtoviikon aikana?

46

Jaa postaus

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Lataa ilmaiseksi Vaurastumisen hypnoosi!​