Sanna omassa keittiössä

Minkälaisessa kodissa Bisnesnainen asuu?

Tässä kirjoituksessa näet, minkälainen tyyli meillä on ja miten asumme. Kerron myös vähän taustaa siitä, miten olemme asuneet aiemmin ja miksi. Tämä kirjoitus sisältää mainintoja yhteistyökumppaneistamme, joilta olemme saaneet osan kalusteista ja osasta olemme maksaneet pienemmän hinnan kuin normaalisti.

Mieheni ja minä olemme molemmat asuneet hyvin pitkälti kerrostalossa lapsuutemme ajan. Kerrostaloasuminen on meille hyvin tuttua ja olemme itsekin asuneet suurimman osan yhdessäoloajastamme kerrostalossa. Se lieneekin yksi syy, miksi olemme vaurastuneet; olemme eläneet aika vaatimattomasti emmekä ole ostelleet ns. turhia. Olemme koko ajan sijoittaneet suurimman osan rahasta, jotta voisimme tulevaisuudessa elää taloudellisesti vapaata elämää.

Ostimme omakotitalon loppuvuodesta 2019. Olimme juuri ehtineet aloittaa kaupankäyntineuvottelut talosta, kun minua pyydettiin mukaan Rikkaat ja Rahattomat -tv-sarjaan mukaan. Olipas jännä ”sattuma”.

Olimme etsineet kotia vuoden verran, ennen kuin sopiva tuli kohdalle. Halusimme pois keskusta-alueelta, sillä olemme asuneet hyvin pitkään keskustassa, eikä keskustan vilinä enää napannut. Keskustassa on kiva käydä, mutta on ihanaa vetäytyä kotiin omaan sekä luonnon rauhaan pitkän päivän jälkeen.

Meidän talomme on varmaankin aika tavallinen. Kuka tahansa voisi asua samanlaisessa talossa kuin me. Ei siis olla lähdetty pröystäilemään ulkoisilla asioilla, vaan haluttiin koti, jossa me mieheni kanssa viihdymme. Tilaa meillä on ihan riittävästi kahdelle hengelle, neliöitä on 150.

En ole koskaan oikein ollut sisustajatyyppiä, mutta nyt kun muutimme, niin on ollut vähän pakko ajatella sitä, että miltä täällä oikein näyttää. Musta tuntuu, että meidän kotimme olisi vielä enemmän keskeneräinen, ellei tuota tv-ohjelmaa olisi ollut – nyt oli vähän kiireempi saada tätä kuntoon, mutta tavallisesti olisimme laittaneet kotia kaikessa rauhassa. Voin sanoa, että yhden asian tiesin varmaksi jo ennen muuttoa: haluan Marika Mustasillan tekemän tauluun seuraavaan kotiini. Marikaan olin törmännyt somessa ja olin alkanut seuraamaan häntä ja hänen töitään. Nää on vähän näitä, kun vaan törmää johonkin asiaan ja tietää, että tää on se juttu, tämmöisen haluan!

Marika Mustasillan upea taulu.

Tv-kuvaukset olivat siis helmikuun alussa ja muutimme vasta loppuvuodesta. Tästä ajasta olimme ehtineet olla täällä kotona ehkä noin 2 kuukauden verran, sillä olimme niin paljon reissussa. Vieläkin on siis paljonkin laitettavaa, mutta asia kerrallaan! Mihinkään ei loppupeleissä ole kiire.

Ihastuimme tämän kodin avaruuteen ja valoisuuteen. Pohjaratkaisu poikkesi hyvällä tavalla monista muista kodeista, mitä olimme käyneet katsomassa.

Vasta tässä kodissa on tullut haettua sitä omaa tyyliä, että mikä se oikeastaan on.

Olen tullut siihen tulokseen, että tykkään tyylikkäistä asioista, mutta samalla olemme
mieheni kanssa molemmat hyvin luonnonläheisiä ihmisiä, joten haluamme, että se näkyy kodissamme. Keittiön ruokapöytä valittiin mm. sillä perusteella, että siinä on sekä tyyliä, mutta pöydän kansi on mangopuuta ja pöydässä on rosoisuutta. Kaiken ei siis tarvitse olla liian sliipattua.

Meillä on jonkin verran Riviera Maison -merkkisiä tavaroita kotona, sillä Rivieran Maison -tyyli miellyttää silmää hyvin paljon! Koko koti voisi olla sisustettu pelkästään sillä merkillä 🙂

Täältä löytyykin niin isompaa kuin pienempää Riviera Maisonin tavaraa. Annival -liikkeellä on todella hyvä valikoima tästä merkistä ja vaikka saimme osan kalusteista edullisemmin Annivalilta, niin olen jo ennen tätä yhteistyötä ollut heidän asiakkaansa. Minun toimeentuloni tulee kuitenkin muusta kuin bloggauksesta, joten olen harvemmin tehnyt kaupallisia yhteistöitä ja jos teen, niin olen itse valinnut tuotteet ennakkoon, jonka jälkeen olen ollut yhteydessä toimijoihin.

Sanna omassa keittiössä
Tämä upeus on Annivalilta ostettu. Pöytä ja tuolit ovat Riviera Maisonia.

Tämän talon myyjillä oli kivan malliset sohvat (ja muutenkin kiva sisustus), joten siitä sain idean siihen, minkä malliset sohvat haluan. Tämän tyyppisiä sohvia oli todella vaikea löytää tai sitten en osannut vain etsiä oikeista paikoista. Yksi paikka, mikä kuitenkin löytyi, oli suomalainen Huonekalutukku Ronda.

Soitin Rondan mukavan omistajalle ja pian olimmekin jo valikoimassa kankaita sohviin. Minä yksinkertaisesti tiesin, että haluan sohvat juuri Rondasta, muita vaihtoehtoja ei ollut! (Tässäpä samalla vinkki menestymiseen: kun et luovuta ja kun mietit, että ei ole muita vaihtoehtoja kuin onnistua, silloin tulet mitä luultavimmin onnistumaan.)

Nämä sohvat, jotka meillä on, ovat niin ihanan muhkeat ja isot! Isoin sohva on pituudeltaan yli 3 metriä ja tähän mahtuu istumaan 5 henkilöä. Ja ai että tuossa on mukava makoilla!

Sohvat olivat ihan nappiostos, vaikka epäröin pitkään tuota samettikangasta mikä niissä on. Itsehän me se kangas valittiin, mutta kesti hetken tottua siihen. Ajattelin, että jos sen joskus haluaa vaihtaa, niin se varmasti onnistuu ilman, että koko sohva menee vaihtoon.

Nämä jättisohvat tulivat Huonekalutukku Rondasta. Halusimme nimenomaan matalammat käsinojat sohviin.

Sänkyostosta olemme pantanneet mieheni kanssa pitkään. Tiesimme, että tarvitsemme uuden sängyn, mutta reissujen ja muuttojen takia uuden sängyn hankinta on jäänyt. Vanhakin kuitenkin kelpasi. Uskon kuitenkin siihen, että sänky voi olla yksi parhaista ostoista, jonka voi tehdä! Hyvät yöunet kun vaikuttaa niin kokonaisvaltaisesti ihan koko elämään ja jokaiseen elämän osa-alueeseen, siitä ei pääse mihinkään.

Törmäsimme Boknäs:in sänkyihin, kun kävimme Boknäsin liikkeessä Tampereella katsomassa ihan muita sisustustarvikkeita. Boknäsin työpöytä oli kyllä ollut ostolistalla jo pidempään, mutta heidän sängyistään meillä ei ollut niin paljon tietoa.

Yleensä kuulee Hästensin sängyistä ja Unikulman mainoksia olen nähnyt paljon, mutta yllätyimme kun ymmärsimme, että Boknäsin sängyt vaikuttivat laadukkaammilta mutta huom! edullisemmilta, kuin nämä aiemmin mainitsemani merkit.

Boknäsin Tampereen myymälän johtaja oli ollut pitkään huonekalualalla ja osasi kertoa ja vertailla eri sänkyjä niin, että mekin niistä alettiin jotain ymmärtää. Boknäs tekee myös mm. hevosenjouhista sänkyjä – tosiaan kuitenkin edullisempia, koska brändihän näissä maksaa. Boknäs on kuitenkin tullut tutuksi upeista kirjahyllyistään sekä työpöydistään, ei ehkä niinkään sängyistään.

Päädyimme siis lopulta Boknäsin upeaan sänkyyn, jota ei voi kyllä turhaan kehua! Ja onhan se nyt todella kaunis! Boknäs on muutenkin tunnettu laadusta, eikä suotta. Kodissamme on myös muuta Boknäsiä, kuten johtajan pöytä, tuoli ja jotakin pientä sisustusesinettä.

Boknäsin sänky. Tykkään todella paljon vaaleasta sisustuksesta ja beige väri on yksi lempparini sisustuksessa.

Talousvalmentajana olen tarkka ostoistani ja ostan mieluummin laatua harvemmin kuin tavaroita, joita pitää olla ostamassa uudestaan useita kertoja sen takia, että ne eivät kestä. Samalla olen niin kiireinen, etten ehdi laittaa aikaa sisustustarvikkeiden etsimiseen; jos tiedän jonkun merkin hyväksi, niin ostan helposti samalta toimijalta jatkossakin.

Loppuun haluaisin vielä nostaa vaurastumisen kannalta esiin yhden hyvin tärkeän asian, joka liittyy asumiseen ja kotiin: elimme pitkään mieheni kanssa vuokra-asunnoissa. Ostimme lukuisia sijoitusasuntoja, vaikka asuimme vuokralla, sillä tällä tavalla olemme voineet vaurastua ja kartuttaa varallisuuttamme ylipäätään.

Oma koti on ihana asia, koska silloin tietää, että kukaan ei ainakaan ole irtisanomassa sinua. Mutta jos haaveilet itse vaurastumisesta ja asut vuokralla, niin se ole mikään este! Monesti on paljon parempi asua vuokralla ja aloittaa sijoittaminen silloin. Monesti ajatellaan, että oma koti on se, joka kannattaa ostaa ensin, mutta minä olen tästä hieman eri mieltä – sen ei suinkaan tarvitse mennä ”näin päin”. Sijoittajaksi voi ryhtyä, vaikka itse asuisi vuokralla.


Mekin olimme jo ehtineet kartuttaa varallisuuttamme ennen kuin ostimme oman kodin. Lisäksi monet sijoittajat suosivat vuokra-asumista, vaikka he voisivat ostaa sen oman kodin, siitä ei ole kyse.

Jos haluat lukea lisää siitä, millä tavoin olemme vaurastuneet, niin jatka lukemista tästä.

93

Jaa postaus

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Lataa ilmaiseksi Vaurastumisen hypnoosi!​