Menestyminen

Elätkö kuten menestyjät? Näillä menestyjien ohjeilla vuosi 2018 on paras vuotesi

Sana menestys tarkoittaa ihmisille täysin eri asioita ja jokainen saakin määritellä itselleen sanan tarkoituksen. Henkilökohtaisesti puhun yleensä taloudellisesta menestyksestä, koska blogissani kirjoitan yrittäjyydestä ja vaurastumisesta. Tämän takia minua kiinnostaa raha ja maallinen mammona. Näin ihan rehellisesti sanottuna. Minua kyllä kiinnosta todella moni muukin asia, eli tämä kiinnostuksen aiheeni ei luonnollisesti sulje muita kiinnostuksen aiheita pois.

Koska oma intohimoni on opettaa myös muita menestymään etenkin taloudellisesti, niin omistan suuren osan elämästäni tälle asialle. Minua ei ole koskaan kiehtonut keskinkertaisuus ja sen takia tähtäänkin korkealle niissä asioissa, joita teen. Lisäksi olen ymmärtänyt, että meillä ihmisillä on niin paljon enemmän kapasiteettia kuin tällä hetkellä käytämme, että haluan kaivaa itsestäni esiin mahdollisimman paljon voimaa, kun vaan voin. Haluan myös auttaa myös muita löytämään sen voiman.

Olen koonnut menestyjien toimintamalleja sinulle, joita sinäkin voit halutessasi ottaa käyttöön. 
Mitä ne sitten ovat?

MENESTYJILLÄ ON USEITA RUTIINEJA JA TAPOJA, JOITA HE NOUDATTAVAT:

1. Aamulla aikaisin herääminen

Aivotoiminta on vilkkaampaa aamulla ja ihminen on terävimmillään aamuisin, joten sen takia monet menestyjät heräävät aikaisin aamulla. Tämä tarkoittaa sitä, että kello pirahtaa 05.00 tai viimeistään 06.00 aikaan aamulla. Monet menestyjät tekevät aamutreenin heti herättyään, syövät terveellisen aamupalan ja ryhtyvät sen jälkeen heti töihin.

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä! Olen itse helposti aamu-uninen, mutta kun pääsee rytmiin niin voi todella huomata, miten aamut ovat ihmisen parasta aikaa!

2. Puhelimen selailu ja sähköpostin lukeminen vasta iltapäivällä

Menestyvät eivät aloita aamujansa Facebookilla eikä sähköposteihin vastaamalla. Miksi? Koska sähköposteihin vastaaminen on pois omasta ajasta ja niin on myös Facebookin hupiselailu. Monet käyttävät kuitenkin somen eri kanavia työssään, joten ei se some kiellettykään ole. Mutta somettelua tehdään hallitusti eikä sitä selailla koko aikaa.

Sorrun itse sometteluun helposti myös koska se on työvälineeni. Tätä täytyy kuitenkin vähentää!

3. Strategian miettiminen

Tämäkin tehdään siis jo aamulla. Mietitään päivän tehtävät viimeistään tässä vaiheessa (jos sitä ei olla tehty edellisenä iltana) ja suunnitellaan myös tulevaa. Olen tavannut useita menestyjiä, jotka ihan oikeasti käyvät erimerkiksi kävelyllä aamulla oman bisnespartnerinsa kanssa. Kävely on parempi kuin kasvotusten istuminen, sillä me olemme paljon luovemmassa tilassa silloin, kun olemme kävelemässä esimerkiksi luonnossa verrattuna siihen, että istuisimme ja tuijottaisimme toisiamme. Strategiaa ja päivän suunnitelmaa mietitään, koska silloin saadaan paljon enemmän irti ja aikaiseksi, koska muutoin päivä tuppaa vain menemään ohitse ja pian onkin ilta. Mikäli ei tee mitään suunnitelmia, niin asiat menevät oman painon mukaan ja lopputulos on se, että asioita ei saakaan tehtyä niin tehokkaasti.

Olen todennut tämän asian itsekin monen monta kertaa: jos en tee suunnitelmaa, niin asiat eivät etene. Pieni lappukin riittää joka päivälle, jossa lukee päivän tehtävät. Isommat tavoitteet kirjaan ylös vihkoon ja käyn niitä läpi tasaisin väliajoin.

4. Terveellinen syöminen

Minusta tuntuu siltä, että menestyneet ihmiset miettivät paljon enemmän mitä suuhunsa laittavat kuin muut ihmiset keskimäärin. Tämän olen myös saanut nähdä ihan henkilökohtaisesti, kun olen viettänyt aikaa menestyjien seurassa. Menestyneet ihmiset ymmärtävät, että ruoalla on vaikutusta sekä henkiseen että fyysiseen suorituskykyyn, ja sen takia terveellinen syöminen myös kiinnostaa.

Tämä aihe on hyvin laaja, mutta se kiinnostaa minua erityisen paljon siksi, että olen saanut apua ruokavaliosta erilaisiin terveyshaasteisiin. Ruoka todella vaikuttaa siihen minkälaiseksi tunnemme olomme!

5. Tekosyiden poisjättäminen

Harvemmin olen kuullut menestyjän kehittelevän mitään tekosyytä. Näitä tuntuu kuitenkin kaikilla muilla paitsi menestyneillä olevan. Tämän takia on mielestäni tärkeä määritellä se menestys itselleen, koska jos on oikeasti tyytyväinen ja kokee, että on menestynyt, niin ei ole myöskään tarvetta selitellä asioita. Tuntuu väliltä pahalta, kun huomaa miten jotkut ihmiset keksivät kaikille asioille jotakin selityksiä, vaikka siihen ei edes olisi mitään tarvetta. Tekosyyt ovat siis passé, joten jätetään ne pois ja mietitään mieluummin sitä, miten me voimme tehdä elämästämme sen näköisen jonka itse haluamme.

Ennen tein tätä paljonkin. Sitten kyllästyin tekosyiden etsimiseen niin paljon, että päätin vaan jättää ne pois. Oikeasti aika helppoa loppupeleissä.

Mitkä asiat vaikuttavat meidän menestykseen?

6. Elämä on valintoja

Menetyvät tietävät myös sen, että elämässä ei voi saada ihan kaikkea. Kuulit oikein! Yleensä olen itsekin ajatellut niin, että ihan kaiken voi saada. Jouduin ottamaan tämän ajatuksen takaisin, koska olen myös omassa elämässäni huomannut, ettei se ole mahdollista. Se ei ole mahdollista silloin, jos haluaa rakentaa jotakin oikeasti isoa liiketoimintaa, koska se on niin aikaa vievää. Valitse siis näistä viidestä asioista kolme asiaa joihin haluat panostaa:

Työ/Vaurastuminen
Kuntoilu/Fitness/Liikunta
Harrastukset
Perhe ja ystävät
Hauskanpito

Itselläni jää selkeästi harrastus ja hauskanpito vähemmälle – en yksinkertaisesti ehdi panostaa näihin. Monesti tuntuu, että myös perhe ja ystävät joutuvat kärsimään. Minua ei myöskään löydä baarista kovin helposti, koska viikonloput menevät ihan muiden asioiden parissa. Olen pitkään pohtinut, että aloittaisin minulle itselleni rakkaan harrastuksen, eli ratsastuksen, mutta en ole vieläkään päässyt aloittamaan. Tajusin, että olen priorisoinut vaurastumisen ja oman työni mm. ratsastuksen edelle, joten sen takia oma harrastus jää taka-alalle. Hyväksyn sen ja tiedän, että joskus on ehkä vielä sellainen elämäntilanne, että voin jatkaa ratsastusharrastusta. Kuntoilen kyllä, koska haluan pitää itsestäni huolta fyysisesti, mutta kuntoilu ja salilla käyminen ovat yleensä eri asioita kuin harrastus. Tosin jos treenaa salilla kilpailuja varten ja oikein ”tosissaan”, niin silloin se menee enemmän harrastuksen puolelle.

7. Kivut ovat tie menestykseen

Menestyjät käyttävät kipua hyödykseen, jotta menestyisivät. Kipua voi olla henkistä kipua sekä fyysistä kipua. Viittaan nyt kuitenkin enemmän henkiseen kipuun ja otan siitä esimerkin. Menestyvät kääntävät vastoinkäymiset heidän hyväksi. He eivät anna vastoinkäymisten lannistaa, vaan miettivät entistä kiivaammin mitä heidän täytyy tehdä, että he menisivät eteenpäin elämässään. Menestyjät käyvät myös läpi omat lapsuuden tapahtumansa ja traumansa, ja kääntävät niistä voittoja itselleen. Tätä voidaan verrata ei-menestyvään ihmiseen, joka helposti sortuu sanomaan, että ei voinut menestyä, koska on vääränlaisesta perheestä, tai koska ei ole opiskellut tarpeeksi, tai koska kukaan ei ole tukenut häntä jotta hän voisi menestyä, tai jotakin muuta vastaavaa. Menestyjät siis kulkevat niitä kipuja kohti, eivätkä he kiellä niitä kipukohtia. He ovat uteliaita tietäämään niistä enemmän ja katsomaan niitä silmiin.

Puhun omakohtaisesta kokemuksesta. Menneisyyden kivut ovat tie eteenpäin meillä kaikilla. Kokemukset eivät aina ole kauniita, mutta sitäkin tärkeämpiä.

8. Älä sano mihinkään ei

Menestyjät pitävät kokoajan mielensä avoimena ja he etsivät uusia mahdollisuuksia. Menestyjän mindsettiin ei kuuluu asioiden kieltäminen vaan asioiden tutkiminen. Automaattisesti vastaus mihinkään ei siis ole EI, vaan ensin mietitään tarkkaan mitä tehdään. Menestyjät myös tarttuvat mahdollisuuksiin nopeammin kuin muut, sillä välin kuin muut miettivät, että ”huomenna” tai ”ensi viikolla”. Asioihin saa siis sanoa myös ei, mutta mieti tarkkaan mihin sanot ei ja miksi sanot ei. Sanotko Ei vanhasta tottumuksesta tai sen takia, ettet usko pystyväsi johonkin tiettyyn asiaan? Jos toimit näin, niin kyseenalaista vanhat uskomuksesi ja opettele uusia, jolloin pääset menestymisen polulle.

Meidän aivot on suunniteltu suojelemaan meitä. Sen takia sanomme helposti EI juurikin niille uusille asioille jotka veisivät meitä eteenpäin. Uudet asiat taas nostavat esiin pelkoja, ja tässä on yksi suuri syy siihen miksi emme mene elämässämme siihen suuntaan johon haluaisimme – emme uskalla kohdata pelkojamme. Tähän liittyy myös kohta 7. On muuten todella vapauttavaa, kun ei tarvitse pelätä mitään, eikä tarvitse miettiä että ”mitähän tuo ja tuo henkilö tästä ajattelee”…Sillä ei ole mitään merkitystä, mutta sun elämällä on sitäkin suurempi merkitys!

Toivotan kaikille ihan huikean menestyksekästä Uutta Vuotta 2018! Ja vaikka vuosi vaihtui niin muista, että meillä on se yksi sama elämä joka jatkuu ja joka ei vaihdu joka vuosi uudeksi. Joten ala tekemään asioita unelmiesi eteen jo tänään.

Jaa postaus