JT Foxx

Kuinka moni ystävistäsi olisi oikeasti onnellisia puolestasi, jos menestyt?

Juttelin tästä aiheesta erään ihanan naisen kanssa jo marraskuussa. Hän oli päättänyt lähteä muuttamaan elämäänsä ja hänellä oli kova draivi päällä. Hän kertoi minulle asioista joita oli alkanut tekemään sen eteen, että hän pääsisi eteenpäin elämässään. Yksi hänen kertomistaan asioista oli se, että hän oli yhdessä miehensä kanssa miettinyt kuinka moni heidän ystävistään olisivat onnellisia heidän puolesta, silloin kun (ei jos) he menestyvät? He olivat päätyneet siihen tulokseen, että ne ystävät jotka olisivat onnellisia heidän puolestaan, oli laskettavissa yhden tai kahden käden sormilla.

Miksi joku haluaisi ylipäätään miettiä näitä asioita?

Oletko koskaan kuullut sitä, että olet summa 5:stä lähimmästä ystävästäsi? Minä olen kuullut tämän niin monta kertaa ja tiedän, että se on totta. Jos haluaa menestyä, niin silloin täytyy ympäröidä itsensä menestyvien ihmisten kanssa. Ei voi pelkästään olla ihmisten kanssa, jotka eivät halua menestyä. Tarkoitus ei ole, että heivataan kaikki ystävät menemään –tai niin minä sen ainakin näen. Ystäviä on erilaisia, eivätkä kaikki voi olla niitä, jotka haluavat menestyä. Aika harva taitaa oikeastaan haluta menestyä. Ainakin aika harva on valmis tekemään niitä asioita mitä menestyminen oikeasti vaatii. Pointti on kuitenkin se, että jos haluat menestyä, on sinun myös oltava ihmisten kanssa, jotka haluavat menestyä ja jotka jo ovat menestyneitä. Molemmat käy.

Aloin tietysti itsekin miettimään asiaa lähemmin, ja aloin käymään läpi ystäviäni ja miettimään sitä, ketkä heistä todella olisivat onnellisia ja ovat onnellisia puolestani, kun menestyn. Vastaus tähän kysymykseen on se, ettei kovin moni. On aika karua alkaa miettimään näitä asioita, mutta joskus se on paikallaan. Ei kukaan halua ympärilleen ihmisiä, jotka puukottavat selkään sitten kun menestys on saavutettu. Parempi siis tietää jo ennakkoon keiden ihmisten kanssa viettää aikaansa jo nyt.

Varallisuusvalmentaja

Muut ihmiset vaikuttavat sinun motivaatioon

Olen jättänyt useita ihmisiä omasta elämästäni taakseni juuri sen takia, etten ole kokenut näiden ihmisten seuraa sellaiseksi jossa haluan itse olla. Ja olen minäkin saanut kokea sen miltä tuntuu, kun ystävä lähtee omasta elämästä. Ei se aina ole ollut mukavaa. Kuitenkin jälkiviisaana voi sanoa, että joidenkin ihmissuhteiden ei kuulu kestää. Se on ollut ihan luonnollinen kulku, että ollaan jatkettu ihmisten, eli entisten ystävien kanssa eri teillä. Varmasti meillä kaikilla on tämmöisiä henkilöitä menneisyydessä? Henkilön kanssa jonka kanssa oli paras kaveri yläasteella ei ehkä aikuisiällä olekaan enää se paras kaveri enää. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö päättynyt ystävyyssuhde olisi ollut jotenkin merkityksellinen: kaikilla ihmisillä on meille jotakin opetettavaa.

Koska menestyminen vaatii kovaa työtä, laskee se oma motivaatio aivan varmasti, jos ympärillä ei ole muita kuin niitä jotka vain odottavat, ettet sinä tule menestymään. Jos taas ympäriltä olevilta ihmisiltä tulee paljon kannustusta ja tsemppausta niin lyön vaikka vetoa, että lopputulos on ihan eri.

On hyvä käydä läpi niitä ihmisiä joiden seurassa viettää aikaa: tekeekö tämä ihmissuhde minulle hyvää vai huonoa, vai jotakin siltä väliltä? Tarkoitus ei myöskään ole kritisoida ketään. Voi vaikkapa miettiä sitä, minkälainen ystävyyssuhde kehenkin on, ja ketkä on ne ihmiset joiden kanssa haluaa ja kannattaa viettää enemmän aikaa ja ketkä ovat niitä ihmisiä, joiden kanssa kannattaa viettää vaikka hieman vähemmän aikaa. Eli laske sinäkin kuinka monta ihmistä olisi onnellisia puolestasi, kun menestyt.

Suomessa puhutaan paljon siitä, että täällä muut ihmiset yrittävät vetää toisiaan alaspäin. Kyllä monet sitä tekevät, näin se vaan on. Onneksi kaikki eivät ole samanlaisia. Itse kehottaisin kääntymään sisäänpäin ja miettimään, että miksi jonkun toisen menestys saa sinussa mahdollisesti ikäviä fiiliksiä aikaiseksi? Se tunne joka sieltä nousee yrittää yleensä kertoa sinulle jotakin. (!!!) 

Tervetuloa mukaan Bisnesnainen -Facebook yhteisöön joka on tarkoitettu ihmisille, jotka haluavat ympäröidä itsensä menestyvillä ihmisillä.

Menestyksekästä päivää toivottaen,
Sanna

P.S. Ehdit vielä käydä kuuntelemassa MENESTYVÄN YRITTÄJÄN MINDSET -haastatteluita, joissa olin itsekin mukana haastateltavana. Sieltä saat vinkkejä omaan mindsettiin, joka on muuten aika tosi tärkeä asia.

Jaa postaus