Asuntosijoittaminen on järkevää

Pahin mokani asuntosijoittajana

Keskustelu asuntosijoittamisen riskeistä on käynyt kuumana viimeiset pari viikkoa. Ajattelin ottaa osaa keskusteluun kertomalla omia näkemyksiäni riskeistä ja miten niihin tulisi varautua.

Näissä keskusteluissa mitä viimeaikoina on käyty, minua on hieman häirinnyt se, että monet tuntuvat aliarvioivan asuntosijoittajia jotka nyt ovat ostamassa asuntoa. Aliarvioinnilla tarkoitan sitä, että aivan kuin kukaan ei yllättäen ottaisi huomioon asuntosijoittamisen riskejä.

Minun mielestäni juuri nyt eletään aikaa, kun ihmiset haluavat opiskella ja tietoa on helposti tarjolla. Nyt siis luultavasti opiskellaan enemmän kuin koskaan! Se on todella hieno asia. Jännää muuten, että nyt puhutaan vain asuntosijoittamisen riskeistä vaikka itse kyllä nostaisin esiin myös osakesijoittamisen ja sen faktan, että käyrät huitelevat huipussaan..No, se on eri kirjoitus sitten.

Kuten kaikissa asioissa, on myös asuntosijoittamisessa omat riskinsä. Erittäin monelta eri kantilta katsottuna, olen siltikin vielä tullut siihen tulokseen, että asuntosijoittaminen on järkevää. Tottakai voimme esimerkiksi ylianalysoida kaikkea ja loppupeleissä tulla siihen tulokseen, että emme uskalla tehdä mitään asioiden eteen, koska: liian iso riski. Itse valitsen mieluummin maltillisen riskien ottamisen. En koe, että elämälläni olisi hirveästi virkaa jos vain pelkäisin kaikkea.

Se kaikista kallisarvoisin asia

Asuntosijoittamisessa on monta tapaa suojautua riskeiltä ja pienentää riskiä. Itse olen suojautunut mm. ottamalla asuntoihin eri lainatyyppejä sekä korkosuojauksia – näitä ei ole kaikissa lainoissa, mutta osassa. Sijoitan aina kasvaviin kaupunkeihin, en siis osta asuntoa vaikka kuinka halvalla saisin, jos kaupunki on mielestäni väärä. Tämän lisäksi sijoitan eri omaisuuslajeihin, joten asunnot eivät suinkaan ole se ainoa omaisuuslaji jossa olen. En ole laittanut kaikkia munia yhteen koriin. Tietysti jostakin on aina aloitettava, eikä välttämättä ole mitenkään järkevää sijoittaa kaikkiin mahdollisiin omaisuuslajeihin kerralla. Itsekin olen sijoittanut pikkuhiljaa. Se kaikista tärkein asia johon sijoitan, on oma pääkoppani. Jos menettäisin joskus kaiken niin myös tiedän, miten saan menetyt rahat takaisin. Se on kaikista kallisarvoisin omaisuus joka minulla on – nimittäin minä itse.
Oma opiskelu vähentää siis myös riskejä, ottiko kukaan sitä huomioon?

Asuntosijoittamisen valmennus
Jatkuva opiskelu on osa riskienhallintaa.

Eeppinen aloittelijan moka tapahtui myös minulle

Ja se oli se, että en tarkistanut vuokralaisen luottotietoja. Vuokria ei sitten näkynytkään puoleen vuoteen. Luotin sinisilmäisesti ja loppupeleissä olimmekin sitten käräjäoikeudessa häätämässä vuokralaista. Tämän takia tarvitaankin vararahasto (puskuri) josta voi ottaa sitä rahaa, jos tulee tyhjiä kuukausia asuntoa vuokrattaessa. Loppu hyvin kaikki hyvin – ulosoton kautta rahat alkoivat tulemaan reilussa puolessa vuodessa ja uusi vuokralainen saatiin asuntoon. Olipa hyvä, että opin tämän kantapään kautta, sillä nyt muistan kertoa asiasta muille: tarkista aina luottotiedot tai ota henkilötakaus ellei vuokralaisella itsellään ole luottotiedot kunnossa. Tämäkin on sitä riskienhallintaa.

Mielestäni on hieno asia, että niin moni ihminen on kiinnostunut sijoittamisesta. Uskon siihen, että varallisuus tulee jakautumaan tasaisemmin tulevaisuudessa ja se tarkoittaa sitä, että monilla meillä on hyvä tulotaso ja sellainen elämä, jota haluamme elää. Vanhat lait eivät ehkä pädekään tänä päivänä vaan nyt usealla ihmisellä, eli niillä jotka ovat valmiita tarttumaan mahdollisuuksiin, on edessään ihan toisenlainen elämä.

Kuka tämän mahtavan lauseen onkaan alunperin sanonut: tulevaisuus kuuluu niille, jotka uskovat unelmiinsa. Helppoa, mutta joillekin liian riskialtista…

Usko unelmiisi sanon minä! Mee ja tee!

Ja jos asuntosijoittaminen kiinnostaa, niin meiltä löytyy erilaisia valmennuksia siihen liittyen. Niin henkilökohtaista valmennusta kuin verkkomuodossa olevia valmennuksia. Tutustu tarjontaamme täältä: https://bisnesnainen.com/valmennus/

Voit myös aina kysyä asiakaspalvelustamme apua: [email protected]

Jaa postaus