yrittäminen-äitinä

Voiko yrittäjyyden ja äitiyden oikeasti yhdistää?

Siskoni sai toisen lapsensa 10.7. jolloin minusta tuli tuplatäti. Voi sitä onnen tunnetta mikä minullekin tuli, kun oma sisko sai taas lapsen! Tuntuu tosi spesiaalilta ja todellakin siltä, että elämä on ihme.

Täytin tänä vuonna 30-vuotta ja menin myös naimisiin. Moni etenkin lähipiirissä odottaa, että tässä vaiheessa olisi jo korkea aika saada omia lapsia. Anoppikin ilmoittautui lapsenvahdiksi ennen häitämme, vaikka tosiasia on se, että emme vielä halua lapsia. 

Pystyn puhutaan tästä aiheesta täysin avoimesti ja myös kertoa sen missä mennään: meillä ei ole suunnitelmissa saada lapsia vielä. Ollaan jopa mietitty, että haluammeko me lapsia ollenkaan? Tällä hetkellä kallistutaan kuitenkin sen puoleen, että kyllä me joskus niitä lapsia halutaan. Eikä ole sanottu, että niitä lapsia voi noin vaan saada, eihän sitä voi tietää vielä.

Minulle yrittäjyys ja oma yritys on niin tärkeä asia, että se menee tosi monen asian edelle. Haluan, että yritykseni ovat semmoisella mallilla, että voin hyvillä mielin jäädä vauvan kanssa kotiin, ja että minulla on oikeasti aikaa lapselle. Haluan myös kasvattaa yritystoimintaani ennen mahdollisen lapsen saapumista. Haaveilen semmoisesta vauva-arjesta, että minä lykkään vaunuja tuolla kaupungilla, välillä käyn kahviloissa ja voin ostaa ihan mitä tahansa söpöä vauvalle. Mikään ei saa jäädä rahasta kiinni. Haluan voida nauttia arjesta ja elää sellaista unelmaelämää myös silloin, kun on lapsia. Käytännössä haluan elää aikalailla samanlaista elämää kuin tällä hetkellä. Varmasti joku kommentoi, että en ole vielä valmis saamaan lapsia, kun ajattelen näin.

äiti-yrittää

Usein kuulee tarinoita ja näkee keskusteluja siitä, kuinka tiukkaa monilla lapsiperheillä on. Se monesti harmittaa ja näin varallisuusvalmentajana en voi olla miettimättä sitä, että kai ne vanhemmat kuitenkin tiedostavat sen, että lasten saaminen on aika kallista puuhaa? Vai miettiikö vanhemmat tämmöisiä ollenkaan ennen kuin saavat lapsia? Noh, minä ainakin mietin sitä tosi paljon. Vaikka kaikki ei ole rahasta kiinni, eikä raha pelkästään tuo onnea.

Olemme mieheni kanssa aika tavallisista perheistä, mutta aina ei olla saatu sitä mitä ollaan haluttu. Tämän takia meille molemmille on tärkeää, että voimme ostaa lapselle kaikkea sellaista mitä ehkä meillä ei ole ollut. Kuulostaa pahasti siltä, että meistä tulee vanhemmat jotka hemmottelee lapsen pilalle. Se ei kuitenkaan ole tarkoitus. Paljon ollaan mietitty talouskasvatusta jo tässä vaiheessa, vaikka meillä ei niitä lapsia vielä olekaan. Me käydään itseasiassa tosi paljon keskustelua siitä, miten haluttaisiin kasvattaa oma tai omat lapset, mikä on mielestäni hyvä asia. Näin voidaan myös tietää, ollaanko me yhtään samoilla linjoilla kasvatuksessa vai toimisimmeko me ihan eri tavalla.

Minulle on aina ollut tärkeää tienata omat rahani, ja minulle on opetettu jo pienestä, että työnteko on tärkeää. Kiitos siitä yrittäjä-äidilleni!

Minua kuitenkin mietityttää tosi paljon, että voiko yritykseni toimia täysin samalla tavalla silloin jos minulla ja meillä olisi lapsia, vai onko se vain utopistinen haave? Ajatuksissa on pyörittää yritystä suurinpiirtein samaan malliin kuin nyt. En ole missään nimessä valmis luopumaan yritystoiminnasta, vaikka lapsia joskus tulisikin. Olen tehnyt selväksi miehelleni, että lapsi hoidetaan yhdessä, eikä niin, että minä ehkä joskus tulevana äitinä otan kaiken vastuun lapsesta. Onneksi mieheni on samoilla linjoilla – hän haluaa ehdottomasti kasvattaa ja olla läsnä jos lapsia tulee. Ollaan myös vitsailtu, että mieheni hoitaisi vauvaa aina aamuisin että minä saan nukkua, aamu-uninen kun olen.

Teitä on varmasti monia yrittäjä-äitejä siellä, jotka osaavat kertoa millaista on olla yrittäjä ja äiti samaan aikaan. Onnistuuko se? Miten arjen saa toimimaan? Miten arki on muuttunut kun vauva on tullut kuvioihin? Meneekö mulla ajatukset ihan yli tämän asian kanssa, vai voinko niin sanotusti saada kaiken?

Helpottavaa tässä asiassa on se, ettemme varmaan vieläkään ole täysin varmoja siitä, haluammeko lapsia. Joku ehkä miettii, että tämä kuulostaa tosi kummalliselta. Itse olen sitä mieltä, että meille ikäänkuin opetetaan jo tosi pienestä, että kaikkien naisten kuuluu olla äitejä ja saada lapsia. Muuten on jotenkin outo. Olen outo tai en, olen pohtinut asioita myös siltä kantilta etten koskaan saisikaan lapsia, eikä siinä omasta mielestäni ole mitään vikaa.

Soudan ja huopaan tässä asiassa tosi paljon kuten tekstistäkin voi huomata. Se oma pelko on varmasti siinä, että miten saan yhdistettyä kaiken? 

Lisäksi tykkäämme matkustella paljon, ja sanotaanko nyt näin, että on se matkustaminen varmasti paljon helpompaa aikuisten kesken kuin lapsen kanssa. Näin ainakin luulen.

Tykkään lapsista tosi paljon, ja siskoni lapset ovat mulle tosi rakkaita. Ja tietysti kaikki kummilapset myös! Hassu juttu tässä on myös se, että teen vauvoille suunnattua tuotetta, vaikka täysin omakohtaista kokemusta vauvoista ei ole. Tämäkin oli asia jota pelkäsin pitkään; miten voin tehdä liiketoimintaa joka liittyy vauvoihin, vaikka minulla itselläni ei ole lapsia? Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että aika moni tekee jotakin liiketoimintaa mistä itsellä ei ole kokemusta. Jos vaan tykkää jostakin asiasta tarpeeksi paljon, on se silloin ihan pätevä syy aloittaa liiketoiminta.

Liiketoiminnan yksi perussäännöistähän on se, että tee sellaista työtä, jota rakastat. Mun yksi intohimoista on kehittää ja tehdä tuotteita vauvoille. Saan olla hyvin kiitollinen siitä, että tämäkin liiketoimintani kasvaa koko ajan ja kysyntää on. Tietysti teen myös joka päivä työtä sen eteen. Joku päivä jos saan omia lapsia, niin ainakin on tuotteet valmiina heille!

Olisi mahtavaa jos haluaisit kertoa ja kommentoida omia kokemuksia ja ajatuksia tähän aiheeseen liittyen!
Jos olet yrittäjä-äiti, niin kerro miten olet yhdistänyt yrittäjyyden ja äitiyden? Jos sinulla ei ole vielä omia lapsia ja mietit samoja asioita kuin minä, niin laita alle kysymystä niin etsitään niihin vastaukset yhdessä.

Ja hei! Jos tunnet olevasi bisnesnainen, niin käythän liittymässä Bisnesnainen Facebook -ryhmään!
Instagramista löydät minut nimellä: sannakinanen.

seuraa-minua-instagramissa

 

Jaa postaus