En jaksa olla se ainoa nainen

En aina jaksa olla se ainoa nainen

Olin yhtiökokouksessa reilu kuukausi sitten. Kyseessä oli yritys johon sijoitin pienen summan rahaa. Jännitin, että onkohan paikalla muita naisia, vai joudunko taas olemaan mieslauman keskellä yksikseni. Onneksi tapahtumassa oli kuin olikin pari muuta naista. Nämä muut naiset olivat kuitenkin tulleet paikalle miestensä kanssa, koska he olivat sijoittaneet tähän ko. yritykseen miestensä innoittamana. No, pääasia että siellä sentäs oli muitakin naisia paikalla.

Itse sijoitin yritykseen mieheni tietämättä asiasta. Tein päätöksen sijoittamisesta niin nopeasti, että kerroin miehelleni asiasta vasta jälkikäteen.

Minulle kun on naisena tosi tärkeää, että voin tehdä itsenäisiä päätöksiä liittyen raha-asioihin, sijoittamiseen… Toivon, että tämä aihe olisi myös muille naisille tärkeä ja tiedän kyllä hyvin, että teitä naisia on olemassa, joita tämä aihe kiinnostaa.

Joskus kuulee, että naisia ei kiinnosta raha eikä sijoittaminen sen takia, koska ne koetaan jotenkin vaikeiksi aiheiksi. Rahaan liittyy matematiikka, eikä matikka vapaa-ajan aiheena kiinnosta. Jos kuitenkin he joita raha ei kiinnosta ymmärtäisivät, että rahaan ja sijoittamiseen liittyvä matikka on yllättävän helppoa ja käytännönläheistä, ja mitä enemmän siitä kiinnostuu sitä enemmän sitä rahaa tuppaa olemaan. Kaikilla meillä on suhde rahaan, koska kaikki meistä käyttää rahaa. Sen takia päätin aikoinaan itse kiinnostua rahasta.

Miten nainen ja raha sopivat yhteen?

Oikeastaan rahahan on tosi naisellinen asia. Ainakin naiset haluavat kaikkea mitä rahalla voi saada: laukkuja, timantteja, matkoja yms. Jos naisella olisi rahaa, ei hän välttämättä ottaisi siihen viereen edes ketään miestä, ainakaan rahasyistä. Tavarapaljouden lisäksi naiset tekisivät myös paljon hyvää rahalla, sillä monia naisia kiinnostaa maailman parantaminen. Naisen käsissä raha voi muuttaa maailmaa parempaan suuntaan.

Jossain kohti ollaan menty vähän vinksalleen ja me naiset ollaan annettu raha-asiat miehille, jolloin pikakelauksella ollaan tultu siihen lopputulokseen, että miehet ovat saaneet meistä vallan. Tähän vaikuttaa myös historia, eli ei me naiset suinkaan olla ihan tuosta noin vaan annettu näitä asioita miehille, vaan ne asiat on otettu meiltä pois. Olen törmännyt teksteihin, joissa naisesta puhutaan kuin jumalattaresta. Nainen on joskus ollut ”miesten yläpuolella”, ja naisella on ollut se kaikki voima, joka tuntuu olevan nykyisin vain miehillä.

Naisten voimaantumista näkee onneksi kokoajan enenevissä määrin. Hillary Clinton presidenttiehdokkaana, naiset pörssiyhtiöiden hallituksissa, Ranskan presidentin VAIMO mediassa innoittajana ja muiden naisten voimaannuttajana, Myös Linda Liukas opettaa tytöille koodaamista Rails Girls -järjestön kautta… ONNEKSI, ONNEKSI tätä jo tapahtuu!

Mielestäni on naisten aika näyttää mihin me pystymme ja missä ne kauan kadotetut voimamme oikeasti ovat! Kuulostan varmasti tosi feministiltä, mutta en ole feministi. Haluan vaan kannustaa naisia näissä asioissa, koska maailma on parempi paikka kun meillä kaikilla on asiat hyvin – etenkin taluodellisesti. Naiset saattavat tarvita hieman kannustusta jotta uskaltavat lähteä etsimään sitä sisäistä voimaa itsestään, jonka avulla he pystyvät tekemään isojakin muutoksia omassa elämässään.

Me naiset koemme myös vastustusta, sillä kaikki miehet eivät ole valmiita naisten itsenäistymiseen uudelleen. Eivät kaikki naisetkaan ole siihen valmiita, ja sen takia naiset puhuvat toistensa selkien takana pahaa. He kipuilevat omia itsenäistymisen prosesseja niin paljon ja kun he huomaavat, että muut ”menevät edellä”, niin jotkut naiset alkavat vetää toisia naisia alaspäin. He eivät ole valmiita lähtemään sille matkalle vielä.

Asuntosijoittaminen

Minä kutsun sinut mukaan matkalle

Menee hieman hömpänpömppän puolelle tämä teksti, mutta kyse on oikeasti suuremmista asioista kuin pelkästä rahasta. Kyse on siitä, miten eri aikakaudet ja historian tapahtumat ovat meitä muovanneet johonkin tiettyyn muotoon, joka on omasta mielestäni monilta osin vääristynyt.

Raha liittyy tähän siksi, että se on yksi osa alue joka on onnistuttu ottamaan naisilta pois liiankin tehokkaasti. Raha on yksi elämän osa-alue joka kuuluu meille kaikille. Perhe ja lapset ovat yksi elämän osa-alue, joka taas kuuluu myös miehille enemmän kuin mihin miehet ehkä ovat tottuneet.
Yksilöissä on toki eroavaisuuksia koska kiinnostuksen kohteemme ovat erilaisia.

Haluaisin kuitenkin jatkossa nähdä enemmän naisia tapahtumissa, joihin liittyy raha. Vielä tänäkin päivänä valtaosa osallistujista on oikeasti aika poikkeuksetta miesvoittoista. En tosiaan jaksa aina olla se ehkä ainoa nainen yhtiökokouksissa sun muissa sijoittajatapahtumissa. Tosi usein kun käyn erilaisissa tapahtumissa, kuten vaikkapa Suomen Vuokranantajien syysavaus reilu kuukausi sitten; istuin tapahtumassa iltaan asti miesten kanssa, ja meillä olikin tosi hyvät keskustelut asuntosijoittamisesta ja pörssikaupasta. Ei ainuttakaan naista paikalla, koska ne muutamat naiset jotka siellä olivat, lähtivät jo aiemmin.

Jos haluan keskustella bisnestä, päädyn usein keskustelemaan aiheesta miesten kanssa, koska naiset ovat asiassa vasta ajatteluasteella – perustaisko bisneksen vaiko ei?  Ehkä jatkossa tulen tapaamaan useampia naisia, joiden kanssa voin puhua kansainvälisen bisneksen rakentamisesta.

Kävin ystäväni kanssa toissapäivänä kahvilla. Kun kävelimme kaupungilla mietin siinä ääneen, että mitenköhän tuolla ja tuolla liikkeellä menee. Kyttäisin ravintoloiden ikkunoista kuinka monta asiakasta ravintolassa on sillä hetkellä ja laskeskelin siinä kuinka paljon euroja ravintola saa niistä siellä olevista asiakkaista. Nämä ovat niitä kahvipöytäkeskusteluja, jotka mua kiinnostavat.

On muuten ihan siistiä elää elämää jossa tulot koostuvat myös sijoituksista saaduista tuotoista ja osingoista. Koen itseni jopa pelottavan naiselliseksi tämän takia. Edes oman aviomieheni ei tarvitse ostella mulle asioita sen takia, ettei mulla ois rahaa.

Naiset, toivottavasti siis näen teitä enemmän tapahtumissa, yhtiökokouksissa sun muissa. Verkostoidun erittäin mielelläni samanhenkisten naisten kanssa, joten ole yhteydessä jos susta tuntuu, että aihe kiinnostaa ja haluat sinne seuraavalle tasolle!

Mulla on myös facebook -sivut: https://www.facebook.com/thebisnesnainen/
joista saa käydä tykkäämässä!

Ihanaa päivää sulle ja kiitos kun luit tämän tekstin <3

Sanna

 

 

 

Jaa postaus