Sijoittaminen

Vaurastuminen on matka sinuun itseesi – osa 1 

”Jos minulla vaan olisi enemmän rahaa, niin voisin sijoittaa sen rahan ja tulla rikkaaksi”.

”Jos vain saisi vähän enemmän palkkaa kuukaudessa, niin sittenhän sitä rahaa jäisi yli ja sen voisi sijoittaa. Vielä ei voi sijoittaa, kun ei vaan tule sitä rahaa tarpeeksi. Täytyy ensin olla rahaa ja sitten voi vasta rikastua ja vaurastua. Hyvähän noiden muiden on sanoa, koska niillä on hyvät työpaikat ja palkat. Jos VAAN, niin SITTEN KYLLÄ! ”

Näin moni ajattelee vaurastumisesta. Tosiasia on mielestäni aika erilainen ja se joka tämän taidon oivaltaa, vaurastuu ihan varmasti.

Olen huomannut, että jos haluaa elämässä jotakin, menee se usein paradoksien kautta. Paradoksi tarkoittaa siis sitä, kun kokemus ja järki ovat ristiriidassa. Esimerkissä jossa sanotaan, että jos vain olisi enemmän rahaa niin silloin voisi sijoittaa, pitää loogisesti paikkaansa. Kokemuksen mukaan taas asia ei mene niin; he jotka saavat isoa palkkaa myös tuhlaavat enemmän rahaa. Pikavippi-yritysten suurimpia asiakkaita ovat SUURITULOISET henkilöt. Mistä tämä johtuu? Koska kun on suuret tulot, ovat menot myös suuret.

Oikea vastaus vaurastumiseen ei siis ole suuret tulot. Oikea vastaus vaurastumiseen on rahankäytön hallitseminen. Suurista tuloista ei ole haittaa, mutta jos rahaa ei osaa käyttää, ei suuret tulot itsessään auta ketään rikastumaan.

Tutustu rahaan kuin hyvään ystävään

Sinun tulee tutustua rahankäyttöösi kuin hyvään ystävään. Ystävän kanssa vietät aikaa, tiedät ystävän hyvät ja huonot puolet. Soittelet ystävän kanssa ja vaihdat ystävän kanssa viestejä. Ystävän kanssa käydään kahvittelemassa ja syömässä. Ystävän kanssa vietetään aikaa.

Milloin siis vietit aikaa rahan kanssa yhtä paljon kuin hyvän ystävän kanssa? Tiedätkö kuinka paljon vietät aikaa rahan kanssa, eli kuinka paljon rahaa käytät? Tunnetko ystäväsi, eli rahan niin hyvin, että tiedät omat heikkoutesi ja vahvuutesi rahan seurassa, siis sitä käyttäessä? Onko raha ylipäätään sinulle ystävä, vai onko se pakollinen paha? Luuletko, että jos suhteesi rahaan on ikävä ja enemmän negatiivinen kuin positiivinen, niin tuoko se sinulle silloin enemmän rahaa vai vähemmän rahaa?

Koska sinä olet se rahan käyttäjä, tulee sinun tutustua ennen kaikkea itseesi. Vain siten voit tietää miksi käytät rahaa kuten käytät, ja vain siten voit tietää mitä ajatuksia raha sinussa herättää juuri nyt. Se ihminen, joka olet tänä päivänä on seurausta niistä valinnoista joita olet tehnyt aikaisemmin. Kukaan meistä ei voi oikaista kaikkia vaiheita ja ajatella, että jos asiat olisivat eri tavalla, niin olisimme jo rikkaita. Jos haluat vaurastua on sinun otettava vastuu itsestäsi ja ajatuksistasi.

Vauras Nainen
Elämä on vienyt minut mahtavalle matkalle, kun olen uskaltanut hypätä mukaan

Elän tänäpäivänä vapaata elämää – miten sen tein?

Olen aikaisemmissa kirjoituksissani tuonut esiin sen, että olen opiskellut lähihoitajaksi. Ammattikorkeakoulu jäi kesken, koska yrittäjyys kiinnosti minua enemmän. Kerron pikakelauksella ne asiat mitkä omassa elämässäni muuttui:

Aiemmin en puhunut rahasta enkä todellakaan tutustunut rahaan millään tavalla. Tutustumispäivät rahaan oli lähinnä palkkapäivänä, kun tarkistin onko rahaa tullut. Toinen tutustumispäivä oli laskujen maksupäivät. Saatoin jopa pantata laskujen avaamista, koska en halunnut nähdä niitä. Ne pelottivat, vaikka minulla aina oli rahaa maksaa laskut. En vaan tykännyt niistä yhtään. En siis tehnyt yhtään minkäänlaista työtä sen eteen, että olisin edes voinut vaurastua. Kuljin laput silmillä palkkapäivästä seuraavaan. Silti minulla oli sisäinen ääni itsessäni joka aina sanoi, että minä pystyn parempaan. Että minussa on potentiaalia enempään! Uskon, että monet meistä ajattelee samalla tavalla. Ehkä sinustakin tuntuu sisimässäsi siltä, että sinussa olisi potentiaalia johonkin suurempaan? Sisälläsi on ehkä se sama ääni joka minulla on ollut? Totuus on se, että meistä on paljon enempään kuin mitä me annamme itsestämme tällä hetkellä.

Varsinainen muutos minussa tapahtui, kun aloin panostamaan itseeni. Aloin lukemaan enemmän kirjoja (olin jo vuosia lukenut kirjoja itseni kehittämisestä, mutta tekeminen jäi vähemmälle). Kävin erilaisilla koulutuksilla, ja päätin vihdoin alkaa tekemään asioita haaveilemisen sijaan. Perustin oman yrityksen ja aloin pikkuhiljaa kulkemaan kohti omia unelmiani. Yrittäjyyden myötä jouduin alkaa tarkastelemaan lukuja tarkemmin, vaikka aluksi tuli tehtyä virheitä. Yrittäjyyden myötä aloin vihdoin tarkastelemaan myös omaa talouttani ja keskittymään siihen enemmän. Tajusin, että minun on koulutettava itseäni ensin, jotta voin alkaa vaurastumaan. Ei niin päin, että ensin saan vaurautta ja sitten opiskelen.

Ihan sama logiikka kuin uuteen ammattiin opiskeleminen: ensin opiskellaan, sen jälkeen mennään tekemään varsinaista työtä. Vaurastumisessa on kuitenkin se mukava puoli, että voi alkaa tienaamaan samalla kun opiskelee. Ja se opiskelu ei lopu koskaan.

Palatakseni vielä takaisin paradokseihin: tein siis asioita jotka olivat ristiriidassa. Panostin siihen, että aloin samaan runsaan suhtautumisen rahaan jo ennen kuin rahaa oli paljon. Halusin tietää minkälainen rahankäyttäjä olen ja katsoa itseäni silmiin. Jouduin myös sanomaan itselleni, että en ole mikään hyvä rahankäyttäjä. Aloin kuitenkin vaalimaan suhdettani rahaan, aivan kuten vaalisin suhdettani hyvään ystävään, ja vietin aikaa rahan kanssa. Se tarkoitti muun muassa Exceliin näpyttelemistä, mutta jos ihan rehellisiä ollaan, niin parin luvun syöttäminen johonkin dokumenttiin ei ole vaikeaa. Ja nämä ovat niitä perusasioita joita rahan kanssa on tehtävä, jotta voi ylipäätään tietää missä on ja minne on menossa.

Vaurastuminen on sinussa itsessäsi

Vaikka vaurastuminen on matka sinuun itseesi, ei se katso ammattiasi, menneisyyttäsi tai mitään muuta vastaavaa. Ei ole mitään väliä oletko käynyt enemmän kouluja vai vähemmän kouluja. Meillä kaikilla on myös samat aivot ja sama kapasiteetti saada niitä asioita, joita haluamme saada.

Vaurastuminen ei ole pelkästään ulkopuolisia asioita, vaan ennen kaikkea vaurastuminen on kiinnostunut siitä, kuka sinä olet ja miksi sinä haluat tulla. Sinun on katsottava itseäsi peiliin, myös tässä asiassa. Sinun on kasvettava ihmisenä, jotta voit kasvaa sen suuruiseksi kuin se rahan määrä, jonka haluat saada. Sinulla on oltava olemus, joka vastaa sitä olemusta jonka se vaatii, että saat niitä asioita joita haluat saada. Sinun itsesi on muututtava, jotta myös saamasi rahan määrä ja vaurauden määrä voi muuttua.

Vaurastuminen on sitä, kuinka suuri ihminen sinä olet. Älä siis pelkää rahaa tai harmittele sitä, ettei sitä ole tarpeeksi. Kiitä siitä mitä sinulla on jo nyt. Mieti kuka sinun on oltava ja miksi sinun on tultava, jotta voisit saada lisää rahaa.

Älä rakasta rahaa vasta kun sinulla on sitä. Rakasta rahaa jo nyt, niin voit saada sitä lisää.

Kiinnostaako vaurastuminen? Tule mukaan VAURAS ELÄMÄ VIP-jäseneksi! Siellä saat oppia ja valmennusta joka kuukausi, eikä hintakaan päätä huimaa! Voit tulla sellaisena kuin olet. Tutustu jäsenyyteen ja tule mukaan positiiviseen vaurastumisen porukkaamme täältä: https://bisnesnainen.com/vauraselama/

Jaa postaus