kuinka-saada-lisaa-rahaa

Miljonääriksi asuntosijoittamalla – rakastu lajiin

Onko haaveissasi päästä miljonääriksi tai nauttia rantatuolissa taloudellisesta vapaudesta? Jos haluamme olla vapaita, tarvitsemme siihen usein rahaa.

Raha mahdollistaa asioita ja ilman sitä emme tule toimeen. Raha on hyvä työväline ja oikein käytettynä se mahdollistaa meille paljon asioita. Joten, jos haluat aloittaa matkasi kohti taloudellista riippumattomuutta, suosittelen ottamaan hyvän asennon ja lukemaan vinkit, jotka palvelevat parhaalla mahdollisella tavalla menestystäsi.

Velkavipu mahdollistaa rikastumisesi

Velkavipu on hyvä työkalu, kun haluat tehdä pienestä rahasta ison. Käytännössä muutat vain pankin lainaamaa rahaa omaksi rahaksesi. Tätä on hyvä käyttää sijoittamisessa hyödyksi ja tämä onkin yksi avain rikastumiseen. Karkeasti ajateltuna ajatuksen voisi kiteyttää niin, että ostat kymmenen 100 000 euroa maksavaa asuntoa velkavivun avulla eli miljoonan edestä ja lyhennät velkoja 20-25 vuotta ja sen jälkeen nautit miljoonan varallisuudesta sekä sen tuottamista passiivisista tuloista.

Tai mahdollisesti vielä suuremmasta varallisuudesta, jos asuntojesi arvot ovat nousseet – tässä kohtaa on myös hyvä sanoa, että asuntojen arvo voi toki myös laskea. Suunnitelman tekeminen on kuitenkin aloitettava jostain ja sen takia pidän esimerkit yksinkertaisina.

Tällä hetkellä olemme asuntomarkkinasyklin huipulla, jos näin voisi sanoa, joten järkevän hintaisia kohteita on vaikeampi löytää. Riittävällä opiskelulla, hyvällä suunnitelmalla ja markkinatuntemuksella voit saavuttaa erinomaisia tuloksia. Kaikki kohteet kannattaa pyrkiä ostamaan alle markkinahinnan, koska näin saat parhaimman voiton jo ostaessa. Helmiä löytyy kyllä alle markkinahinnan, kun vaan osaat etsiä sopivat kohteet käsiisi tai löydät kontakteja, joiden kautta voit ostaa suoraan alle markkinahintaisia kohteita.

Joskus kohteet voivat olla väärin hinnoiteltuja jo heti alkuun, tai joskus saatat löytää asunnon, joka on jäänyt perikunnan vastuulle ja josta halutaan nopeasti eroon – hinnalla millä hyvänsä.
Toiset sijoittajat myyvät usein asuntoja järkevin hinnoin, etenkin silloin, kun he itse ovat ostaneet asuntoja usean asunnon nipuissa, ja saaneet itse reiluja alennuksia ostoista.

Rakastu säästämiseen

Säästäminen on ensimmäinen askel rikastumiseen, joten siitä kannattaa opetella tykkäämään. Jos sinulla ei ole säästöjä, sinulla ei ole myöskään rahaa sijoittaa. Kannattaa myös muistaa se, että pienikin sijoitus on hyvä aloitus, niin kuin tunnettu sanontakin sanoo, että pennissä on miljoonan alku. Jostain on siis aloitettava. Säästämisen avulla voit startata sijoittamisen ja alkaa vaurastumaan.

Suosittelenkin tarkkailemaan omia menoja kuukausittain. Itselleni yrittäjänä tämä on ollut hyvä apu, sillä tulot vaihtelevat kuukausittain, joten menoseurannan avulla on helpompi pitää hyvä fokus säästämiseen ja sijoittamiseen. Tällöin tiedät tasan tarkkaan, mihin eurosi menevät. Voit aloittaa menojen seurannan laittamalla ylös kaikki menosi ja tulosi kahden tai kolmen kuukauden ajalta.

Näin saat todellisen käsityksen rahavirroistasi. Näistä saattaa myös löytyä yllättäviä huomioita ja ymmärrät mihin sitä rahaa onkaan mennyt niin paljon.

Menojen seurannassa kannattaa olla rehellinen itselleen. Usein koemme, että rahaa sijoittamiseen ei jää, vaikka todellisuudessa kun katsotaan pintaa syvemmälle, voidaan huomata moniakin menoja, joissa olisi säästön paikka. Voit tehdä myös pienemmillä arkisilla valinnoilla isoja muutoksia, jotka vaikuttavat pidemmällä aikavälillä. Voit vaihtaa kauppareissut edullisempaan kauppaan, vaihtaa erikoiskahvit tavalliseen kahviin ja vaikkapa kilpailuttaa vakuutuksesi ja asuntolainan.

Kannattaa myös miettiä, voisitko vaikkapa vaihtaa autosi bussilla matkustamiseen. Mieti näissä järjellä, älä tunteella. Jos hieno autosi seisoo suuremman osan ajasta pihassa ja siitä tulee enemmän kuluja kuin hyötyä, palveleeko se tavoitettasi? Voisitko ajaa nyt perusautolla ja tulevaisuudessa nauttia vaikkapa Lamborginista, kun ei enää tarvitse miettiä mihin rahaa laitat.

Kannattaa myös jokaisen ostoksen kohdalla miettiä, tarvitsenko tätä todella vai pärjäänkö ilman. Jos pärjäät, jätä ostos myöhemmäksi. Siirrämme siis nautintoa myöhemmäksi tulevaisuuteen. Vaikka toki elämästä pitää tässäkin hetkessä nauttia, on säästäminen kuitenkin valinta, jolla päätät tehdä tulevaisuudestasi vieläkin paremman.

Kiteytettynä siis seuraat tulojasi ja menojasi kuukausitasolla, asetat säästämiselle sinun päämäärääsi palvelevan tavoitteen ja seuraat sen toteutumista. Jos tästä huolimatta ote meinaa lipsua eikä säästäminen onnistu haluamallasi tavalla, mieti miksi lähdit säästämään, mikä on se suurin unelma tämän taustalla.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kirjoita tavoitteesi kuvineen itsellesi ylös, jotta se menee paremmin alitajuntaasi ja muistuta itseäsi siitä joka päivä, vaikkapa puhelimen taustakuvalla. Voit toki myös asettaa itsellesi ostorajoitteita tai esim. käyttää palvelua hyödyksi, jolla jokaisesta korttiostoksestasi menee automaattisesti määrittelemäsi summa säästöön. Ja muista tärkein, maksa aina ensin itsellesi. Ennen kuin maksat laskusi, laita aina ennalta määritetty summa säästötilille. Näin varmistat, että todella saat säästettyä.

Haluan vielä tuoda esille yhden asian. Ennen kuin oikeasti nyrpistät nenäsi sille, että seuraisit menojasi joka kuukausi ja vaikka kuinka tuntuisi siltä, ettei mitään seurattavaa ole, niin kokeile ennen kuin annat mielesi päättää, että tämä on tarpeeton asia. Mieli kyllä mielellään keksii tekosyitä ja kaikenlaista, jotta et alkaisi tekemään mitään tavallisesta poikkeavaa.
Monet ihmiset muuttavat oman elämänsä, kun alkavat tekemään näiden ohjeiden mukaisesti.

Yksi suomalainen sanonta, joka itseasiassa pitää hyvin paikkansa on se, että pennissä on miljoonan alku.

Osta, vuokraa ja pidä asuntoja

Säästämisen jälkeen homma lähtee liikkeelle ensimmäisen sijoitusasunnon ostosta. Asunto vakuuttaa itsensä 70%:sesti, joten tarvitset asunnon velattomasta summasta pääsääntöisesti 30% omaa tai muilta lainattua rahaa tai vapaita vakuuksia, joilla lainoitat ostoksesi. Sijoitusasuntoihin on vielä tällä hetkellä suhteellisen helppoa saada lainoitusta. Pankin bisnes on myydä lainaa, joten jos sinun omat luvut ovat kunnossa, tarkoittaen sitä omaa taloutta, saat varmasti lainan tarpeisiisi.

Valitse kohde, josta jää positiivista kassavirtaa kaikkien kulujen ja verojen jälkeen. Näin pysyt pelissä mukana, sillä yllättäviä kuluja tulee aina ja tarkoituksena kuitenkin olisi se, että asunto maksaa itse itsensä. Tässä tulee myös sijainnin tärkeys huomioon, sillä tavoitteena olisi saada asunto vuokrattua 12 kuukauden ajaksi joka vuosi, jotta kassavirtasi rullaa tasaisesti koko ajan.

Ajatellaanpa, että ensimmäinen ostoksesi maksaisi 100 000 euroa. Tästä siis omaa rahaa tai muita vakuuksia pitäisi olla 30% eli 30 000 euron edestä, ja velkaa jää 70% eli 70 000 euroa. Pankki voi suostua rahoittamaan sinua pienemmälläkin omarahoitusosuudella. Lähtökohtana on aina se, että kaikki on neuvoteltavissa. Voit toki aloittaa myös edullisemmasta kohteesta, vaikkapa 50 000 euroa maksavasta. Tällöin omaa rahaa tai vakuuksia tarvitaan noin 15 000 euroa. Käytän tässä tapauksessa kuitenkin 100 000 euron asuntoa esimerkkinä.

Sijoitusasunto kasvattaa nettovarallisuuttasi lainan lyhentyessä ja positiivisen kassavirran kautta euroja kolahtaa tilillesi. Jos teit ensimmäiset kaupat alle markkinahinnan, voit uudelleen arvottaa asunnon välittäjällä ja hyödyntää isompaa velkavipua. Jos asuntosi arvo olisi nyt noussut 130 000 euroon, olettaen siis että velkaa ei juurikaan olisi vielä lyhennetty, myös asunnon vakuusarvo nousisi. Tässä tapauksessa sinulla olisi vapaita vakuuksia 21 000 euroa käytettävissä seuraaviin ostoihin. Tällä voisit ostaa esim. 50 000 euron asunnon, johon käyttäisit 15 000 euroa vapaita vakuuksia ja sen jälkeen sinulle jäisi vielä 6000 euroa käytettäväksi. Melko lähelle päästäisiin siis jo seuraavaakin asuntoa.


Lähtökohtaisesti kannattaa aina omistaa useampi kuin yksi sijoitusasunto, sillä jos yhdessä asunnossa ei ole vuokralaista, kassavirta menee nollille. Mutta, jos omistat vaikkapa neljä asuntoa ja yksi on tyhjillään ja saat tuloja vielä kolmesta asunnosta, tulosi ei suinkaan tipu nollaan, vaan ne tippuvat 25 %. Kolme muuta sijoitusasuntoa auttaisivat paikkaamaan sitä yhtä tyhjillään olevaa tässä tapauksessa.

Tärkeintä on siis ostaa asunto alle markkinahinnan, jotta saat velkavivun toimimaan eduksesi. Olet kaikin puolin turvallisemmilla vesillä, jos löydät kohteita, jotka saat oikeasti järkevään hintaan, eikä siihen markkinoiden korkeimpaan hintaan.

Sijoita asunnoista saatavat rahat uusiin sijoituksiin, jotta pääset hyödyntämään korkoa korolle -ilmiön potentiaalin. Jatka asuntojen ostoa ja uudelleen arvottamista tällä tavoin miljoonaan euroon asti ja odota, että lainasi lyhenevät. 20-25 vuoden päästä sinulla on miljoonavarallisuus.

Nopeuta vaurastumistasi flippaamisella

Flippaamisella tarkoitetaan sitä, että ostat asunnon, remontoit sen ja myyt eteenpäin. Toki niin, että myynnistä saatu voitto on isompi kuin remonttikulut, mahdolliset välityskulut, varainsiirtovero sekä muut mahdolliset kulut.

Flippaaminen on hyvä keino vauhdittaa vaurastumistasi, sillä sen avulla saat nopeammin kerrytettyä varoja kassaan ja saat vaurastumisen pyörät pyörimään nopeammin. Jos omaat remonttitaidon, kannattaa laittaa hihat heilumaan heti sopivan kohteen löydyttyä. Mutta jos et omaa, ei sekään ole esteenä. Aina voit palkata remonttimiehen apuun sopivalla hinnalla.

Ryhdy toimeen ja ole oman elämäsi herra/rouva

Jos olet lukenut tänne asti tekstin ja olet tehnyt päätöksen aloittaa, olet jo hyvällä mallilla kohti vaurastumisen matkaasi. Ota opiskelulle oma aikasi ja ryhdy sen jälkeen hommiin. Kun asunnot ovat velattomia, kassavirtasi lisääntyy ja näin voit alkaa nauttia passiivisista tuloistasi ja elää elämääsi juuri niin kuin itse haluat.

LUE SEURAAVAKSI:
Haaveissa sijoitusasunto, mutta ei varaa ostaa – toimi näin!

Tämän takia ostolakko tekee sinusta köyhän


Artikkelin on kirjoittanut Henna Vihreävuori.

5

Jaa postaus

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Lataa ilmaiseksi Vaurastumisen hypnoosi!​